Onderhoudsfonds

Op zoek naar een woning in een veelzijdig dorp?

Onderhoudsfonds

De huurder en verhuurder zorgen er gezamenlijk voor dat een woning in goede staat is en blijft. Daarbij is een verdeling tussen wat de huurder en wat de verhuurder uitvoert. 

Wie zorgt voor welk onderhoud?

Bij een huurwoning hebben de huurder en de verhuurder allebei verplichtingen op het gebied van onderhoud. De huurder zorgt voor de kleine herstellingen en binnenonderhoud. De verhuurder zorgt voor de overige herstellingen en buitenonderhoud. Dit is dwingend recht en partijen kunnen daarvan niet afwijken.

onderhoudsfonds-huren-huurwoning-verhuurder-huurder-WBV-Arnemuiden
Onderhoudsfonds-huren-in-de-wijk-in-Anemuiden-buurt-buurtwoning-verhuurder

Welk onderhoud voort de huurder uit

De huurder is verantwoordelijk voor kleine herstellingen, zoals bijvoorbeeld reparaties van binnensloten, sluitingen van ramen en de ruiten. Ook het binnenschilderwerk, het schoonhouden en ontstoppen van gootstenen, afvoeren en toiletten en het vegen van de schoorsteen (voor zover door huurder bereikbaar) behoren tot de taken van de huurder. De overheid heeft de werkzaamheden die een huurder moet uitvoeren beschreven in de lijst kleine herstellingen. Via onderstaande link kunt u deze lijst inzien. De huurder zorgt natuurlijk ook voor reparaties van schade waarvoor hij zelf verantwoordelijk is.

Het kan zijn dat u verschillende reparaties c.q. werkzaamheden niet uit kunt voeren, of dat u geen tijd hebt om deze reparaties uit te voeren. Vandaar dat WBV Arnemuiden een onderhoudsfonds heeft. U kunt een abonnement op zo’n onderhoudsfonds nemen. Wanneer u lid bent van het onderhoudsfonds voeren wij de reparaties c.q. werkzaamheden uit.

WBV Arnemuiden heeft drie soorten onderhoudsfondsen. Via de onderstaande links vindt u meer informatie over de onderhoudsfondsen. 

Informatie onderhoudsfondsen

Aanmeldingsformulier abonnement onderhoudsfonds

Lijst kleine herstellingen