WBV Arnemuiden creëert duurzame, gasloze huurwoningen aan de Bezaanschuit in Arnemuiden

Op zoek naar een woning in een veelzijdig dorp?

WBV Arnemuiden creëert duurzame, gasloze huurwoningen aan de Bezaanschuit in Arnemuiden

Maandag 27 december was het zover! De oplevering van 9 NOM (Nul Op de Meter) Woningen aan de Bezaanschuit in Arnemuiden. Op maandagmorgen kregen de nieuwe huurders de sleutels uitgereikt tijdens een bijeenkomst in dorpshuis de Arne.

De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door middel van een  bodemwarmtepompsysteem. Daarnaast zijn de woningen optimaal geïsoleerd, kierdicht en voorzien van zonnepanelen. De isolatie, kierdichting, zonnepanelen en de warmtepompen zorgen ervoor dat het netto energieverbruik tot nul gereduceerd wordt. Kort samengevat: de woning wekt evenveel energie op, dan dat het verbruikt.

De nieuwe sociale huurwoningen zijn gebouwd door Bouwbedrijf Schrijver uit ’s-Gravenpolder in samenwerking met Marsaki en de Architecten Alliantie.
De nieuwe woningen passen mooi in de nieuwbouw van Hazenburg II. De gemeente Middelburg heeft Hazenburg II zo ontwikkeld dat er een vloeiende overgang is gecreëerd tussen het landschap en de bebouwing.

De belangstelling voor deze woningen was groot. Op iedere woningen reageerden ca. 300 woningzoekenden. De toewijzing aan de nieuwe huurders heeft plaatsgevonden aan woningzoekenden met kernbinding.

Voor de komende jaren heeft de WBV Arnemuiden verdere plannen om haar woningbezit verder te verduurzamen. Dit met de herontwikkeling van het complex “Te Mortiere” in het oude dorpshart van Arnemuiden.