Piet de Vos gaat met pensioen.

Op zoek naar een woning in een veelzijdig dorp?

Piet de Vos gaat met pensioen.

“Een goede buur is nog steeds beter dan een verre vriend”

Na 30 jaar trouwe dienst bij de Woningbouwvereniging Arnemuiden gaat Piet de Vos in november met vervroegd pensioen. Van contact met de bewoners over de kleur van keukenkastjes tot burenruzies, Piet heeft het allemaal meegemaakt. “Het contact met de bewoners, het bestuur en de collega’s ga ik het meest missen”, aldus Piet.

Piet de Vos: “Voordat ik bij de WBV Arnemuiden kwam werken heb ik nog acht jaar bij een corporatie in Schouwen-Duiveland gewerkt. In die 30 jaar dat ik bij de WBV heb gewerkt, is er natuurlijk van alles gebeurd. Ook wel minder leuke gebeurtenissen, zoals dat we weleens een woning moesten openbreken omdat de bewoner was overleden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel wat leuke dingen gebeurd. Zoals projecten met keuken-toilet-doucheverbeteringen, waarbij je nauw contact hebt met de bewoners en samen met hen keuzes maakt over bijvoorbeeld keukenkasten en kleuren van tegels. Wanneer dan de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de bewoners zijn content met hun nieuwe keuken of douche geeft dat veel voldoening. Vooral als de bewoners eerst tegen zo’n klus opzagen en naderhand blij waren dat ze hadden meegedaan, dat is dan goed om te horen”, vertelt Piet ons.

100-jarig bestaan

Piet: “Een erg leuke gebeurtenis was toen onze organisatie 100 jaar bestond. We hebben dit op het havenplein met z’n allen gevierd en een wijkopruimdag georganiseerd, die nu elk jaar gecontinueerd wordt. Dit was heel leuk. Ik ga het meeste mijn collega’s missen en het contact met de bewoners en het bestuur. Wat ik niet ga missen zijn de niet op te lossen burenruzies. Soms is er minder of weinig begrip voor elkaar en dat is jammer”.

Huurders bedankt!

“Ik verwacht niet dat ik nu in een ‘zwart gat’ zal vallen, nu ik met pensioen ga. Ik heb genoeg hobby’s en twee honden, een vrouw en vier kinderen. Dus genoeg klussen om mijn vrije tijd in te vullen. Mijn taken bij de WBV zullen worden overgenomen door Leonard de Rijke. Hij is al een paar maanden in dienst, zodat hij is ingewerkt als ik straks vertrek. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat mijn vertrek geruisloos verloopt. Ik wil natuurlijk via deze weg alle huurders bedanken voor het vertrouwen in mij. Wat ik tegen jullie wil zeggen is: Laat jullie stem horen, word lid van de huurdersbelangenvereniging De Hoogaars en wees behulpzaam voor elkaar. Een goede buur is nog steeds beter dan een verre vriend”, aldus Piet de Vos.

Op 11 november van 19.30 tot 21.00 uur is er de kans om Piet de hand te drukken in Dorpshuis De Arne. Dan is iedereen welkom om onder het genot van een drankje en een hapje afscheid te nemen van Piet en kennis te maken met zijn opvolger Leonard.